Přihlásit se


Ambasadoři

Ambasadoři s námi vše vytváří,
jsou garantem profesionality a kvality.

Do projektu proHost se připojují Ambasadoři reprezentující špičku ve svém oboru.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Klára Kollárová
  • Klára Kollárová

  • Národní sommelier v Národním vinařském centru ve Valticích
  • Ambasador Kurzů o víně

Klára Kollárová (45) je přední česká sommelierka, která proměnila zájem o víno a vinařství ve svou životní práci. Vystudovala Fakultu humanitních studií a kulturologii na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Ještě při studiu vysoké školy se ale začala postupně vzdělávat v oboru vína a vinařství, v čemž ale pokračuje v podstatě neustále. Je např. držitelkou titulu Fine and Rare Wine Specialist a úspěšně zakončila studium na WSET Diploma in Wine and Spirits. V současnosti zastává pozici Národního sommeliera v Národním vinařském centru ve Valticích. Do roku 2022 byla hlavní sommelierkou a spolumajitelkou vinných barů Vinograf. Dlouhodobě působila v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Od roku 2021 vytváří výběr a doporučení především moravských vín pro privátní značku „Sommelier Collection“ obchodního řetězce Albert.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Tomáš Kapek
  • Tomáš Kapek

  • Ředitel cateringu multifunkčního centra Cubex Praha
  • Ambasador Kurzů o Banketingu

Tomáš Kapek jako vnuk hospodského narazil svůj první sud piva v sedmi letech. Studium na hotelové škole bylo tedy jasnou volbou. Praxi získal převážně v 5* hotelech v České republice i v zahraničí. První praxi získal ještě jako student v hotelu Inter-Continental na snídaních, poté v oddělení „room service“ v hotelu Marriott. Opravdu skutečnou pětihvězdičkovou praxi a zkušenost prožil jako chef de rang a private dining supervision v Irském The Kildare Hotel and Country Club. Po návratu domů, do České republiky, zastával manažerské pozice nejprve v hotelu Hilton Praha. Od roku 2004 vedl „food & beverage“ oddělení v Novotel Prague a poté v hotelu Le Palais. Později přešel na obchodní oddělení se zaměřením na banketing a organizaci svateb. Po osmi letech v Le Palais pracoval pět let v hotelu Mandarin Oriental Prague, kde zastřešoval také „corporate sales“. Od ledna 2018 zastává pozici ředitele cateringu v multifunkčním centru Cubex v Praze.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Barbora Kuziová
  • Barbora Kuziová

  • Manažerka restaurace V Zátiší
  • Ambasador kurzů o Servisu

Barbora Kuziová začala pracovat v restauraci V Zátiší roku 2018 na pozici servírky, bylo to během studií na Vysoké škole Hotelové. Lásku ke gastronomii získávala od dětství. S rodinou hodně cestovali a v restauracích po celém světě ochutnávali nejrůznější kuchyně. Nejvíc se zamilovala do italské kultury a gastronomie. Dobré Barolo, chuť dobré pizzy nebo těstovin jsou jejími favority v gastronomickém žebříčku. Restaurace V Zátiší Báru naučilo především to, že vše, co v životě děláme, bychom měli dělat naplno a nejlíp, jak umíme. V opačném případě to raději nedělejme vůbec. V restauraci se cítí jako doma a hosté se stávají jejími přáteli. „Největším úkolem je naším hostům vytvořit nezapomenutelný zážitek, který ve vzpomínce vytváří úsměv na tváři“ říká Bára. Restaurací V Zátiší prošlo mnoho skvělých lidí, hostů, kteří Báru dokázali inspirovat. Z kolegů v restauraci se stala její druhá rodina. „Proto je důležité mít kolem sebe lidi, které práce baví, kterým věřím a oni věří mně“ dodává ještě Bára.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - RNDr. Jan Srb
  • RNDr. Jan Srb

  • Majitel Pivovaru Falkenštejn v Krásné Lípě
  • Ambasador kurzů o pivu a malých řemeslných pivovarech

Honza je rodák z Ústí nad Labem, ale většinu života prožil v Praze. Posledních 10 let žije v Praze a pracuje v Krásné Lípě na severu Čech. Po studiu na Pedagogické fakultě UJEP a Přírodovědecké fakultě UK (obor sociální geografie a regionální rozvoj) se věnoval téměř 15 let poradenské činnosti v oblasti regionálního a ekonomického rozvoje, cestovního ruchu a regionální politiky EU. Od r. 2005 realizoval řadu projektů pro region Českého Švýcarska, kde v r. 2010 ve městě Krásná Lípa založil Pivovar Falkenštejn. Od r. 2015 se věnuje na plný úvazek řízení pivovaru. V roce 2019 absolvoval rekvalifikační kurs v oboru sladovnictví a pivovarnictví na VÚPS, aby si doplnil pivovarské vzdělání. Relax hledá v cyklistice a běhání.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Pavla Hodinková
  • Pavla Hodinková

  • Zakladatelka a majitelka personální Agentury Dream Job
  • Ambasador kurzů o kariéře a personalistice

Ing. Pavla Hodinková je renomovaná headhunterka, specialistka v oblasti personalistiky a zakladatelka úspěšné personální Agentury Dream Job, která se zaměřuje na top a střední management v oblastech hospitalityjobs a gastrojobs. S dlouholetými zkušenostmi, od roku 2011, si vybudovala jedinečné portfolio klientů a silnou databázi kandidátů. S pečlivým přístupem pomáhá kandidátům nalézt svůj Dream Job a klientům sestavit ten správný Dream Tým. Během své kariéry Pavla aktivně přispívala do odborného společenství jako členka Hospodářské komory, Skal clubu a AHR. Její angažovanost se neomezuje pouze na práci Agentuře Dream Job; Pavla se dělila o své know how například v rámci přednášek na VŠE, VŠO a na různých konferencích či v panelových diskuzích. Se sestavením týmu, nebo jinými personálními záležitostmi pomáhala v renomovaných společnostech jako – Orea, Andaz, PPF, Hilton, Zuri Zanzibar a další…

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Přemysl Neuman
  • Přemysl Neuman

  • HoReCa Director Leros Group Cz, Sk
  • Ambasador kurzů o čajích a kávě

Po absolvování legendární Hotelové školy Světlá ve Velkém Meziříčí začal působit v Hotelu InterContinental Praha ve fine dining Zlatá Praha Restaurant, kde se vypracoval na pozici Restaurant Managera. Poté se podílel na expansi nových projektů Pravda Group v Praze a byl u otevření 5 provozů. Následovala úžasná zkušenost v pozici Food & Beverage Managera secesního Hotelu Paříž. V roce 2010 změnil provozní hotelové pozice za pozici obchodní a nastoupil jako Key Account Manager Julius Meinl Coffee Intl. pro Čechy a Slovensko. Během 7 let byl u mnoha globálních projektů této, jedné z nejstarších pražíren světa a pracovně navštívil m.j. Shanghai, Peking, Singapur i další místa v USA. Posledních 5 let působí na pozici HoReCa Director společnosti Leros, která v rámci Kofola Group supervizuje celou voňavou kategorii zahrnující kávu, čaj, bylinky a prodej profesionálních technologií pro přípravu kávy a dalších teplých nápojů.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Radka Pokorná
  • Radka Pokorná

  • Manažerka společnosti Kokoza
  • Ambasador kurzů o udržitelnosti v gastronomii

Radka Pokorná se věnuje tématu udržitelnosti již od roku 2006, z toho posledních 10 let v Kokoze. Její největší expertízou je městské pěstování. Společensky prospěšný podnik KOKOZA, o. p. s., pomáhá lidem, firmám, restauracím a dalším organizacím třídit bioodpad, kompostovat a pěstovat bylinky, ovoce a zeleninu ve městě. Důležité je pro ně nacházet řešení vypěstovaná na míru tak, aby co nejlépe vyhovovala potřebám daného provozu a dobře edukovat jednotlivce i týmy. Díky tomu se daří vytvářet úspěšné realizace, které přinášejí radost nejen životnímu prostředí, ale i samotným provozům.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Ing. Martin Kocourek
  • Ing. Martin Kocourek

  • Asistent profesor na University College Prague – Vysoké škole hotelové aekonomické
  • Ambasador kurzů o hotelovém managementu

Martin Kocourek je zkušený odborník v oblasti hotelového managementu, kde působí více než 25 let. V současnosti pracuje jako asistent profesor na University College Prague – Vysoké škole hotelové a ekonomické, kde vyučuje předměty jako Řízení ubytovacího úseku, Strategické řízení, Moderní personalistika nebo Revenue Management. Své bohaté zkušenosti získal ve vedoucích pozicích ve známých hotelových řetězcích, jako jsou Marriott Hotels, Asten Hotels nebo Orea Hotels. Vedle své akademické dráhy se věnuje i poradenské činnosti pro hotelové společnosti, kde se zaměřuje na strategické řízení a revenue management. Jeho ambicí je propojovat nové technologie a inovace s tradičním hotelnictvím a přispívat k modernizaci tohoto odvětví.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Mgr. Aneta Seidlová (Sadílková)
  • Mgr. Aneta Seidlová (Sadílková)

  • Nutriční terapeutka
  • Ambasador kurzů o nutričním poradenství

Aneta je nutriční terapeutka s dlouholetými zkušenostmi ve státní i soukromé zdravotnické sféře. Vzdělání v oboru získala studiem na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy. Kromě práce na klinice a lékařské fakultě se věnuje také komplexnímu nutričnímu poradenství ve své soukromé poradně. Spolupracuje rovněž s Centrem Paraple, kde pravidelně vede nutriční workshopy a poskytuje konzultace klientům po poranění míchy. Je spoluautorkou několika odborných publikací z oblasti klinické výživy a věnuje se i psaní článků a pořádání workshopů pro laickou veřejnost. Přednáší na odborných lékařských konferencích, seminářích a panelových diskuzích. Je místopředsedkyní Sekce nutričních terapeutů, největší profesní organizace sdružující nutriční terapeuty v ČR. Jejím osobním posláním je soustavně působit proti extrémním výživovým směrům a dlouhodobě neudržitelným módním dietám. Své klienty vede k pochopení základních principů tak, aby si sami byli schopni vytvořit vlastní unikátní nejen stravovací režim.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Mgr. Miroslav Motyčka
  • Mgr. Miroslav Motyčka

  • Obchodní a marketingový ředitel a člen představenstva společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s.
  • Ambasador kurzů o ovocných pálenkách

Mirek pochází z Hodonína a vystudoval právnickou fakultu Masarykovy univerzity v Brně. Svého rozhodnutí vstoupit jako vystudovaný právník do vizovické likérky nikdy nelitoval, jak sám říká: „člověk může litovat jen toho, co neudělal!“. Do společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. nastoupil v roce 2008 jako asistent generálního ředitele. Následně vedl tým obchodníků ve funkci On - trade manager. Od roku 2012 zastává pozici Obchodní a marketingový ředitel a v roce 2021 se stal členem představenstva společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. Mirek je zodpovědný za prodej a marketing v ČR a prosazuje cestu kvality nad kvantitou. Je přesvědčený, že má smysl se věnovat produkci pouze vysoce kvalitních a prémiových destilátů. V současnosti patří společnost RUDOLF JELÍNEK mezi největší producenty ovocných pálenek na světě.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Pavel Fuksa
  • Pavel Fuksa

  • Sales director HORECA, Mattoni 1873
  • Ambasador kurzů o nealkoholických nápojích v gastronomii

Pavel za svou třicetiletou kariéru prošel různými obchodními pozicemi, především u velkých FMCG nadnárodních společností. Před více než 13 lety zakotvil v rodinné společnosti Mattoni 1873 (lídr na trhu nealkoholických nápojů ve střední Evropě). Zde nejprve působil v retailovém oddělení jako národní manažer prodeje. Před 8 lety se ujal řízení HORECA oddělení jako obchodní ředitel. V rámci jeho odpovědnosti jsou gastronomické podniky, prodejní automaty, kancelářské a gastro velkoobchody, ale také servisní oddělení, které má ve správě desítky tisíc chladících a výčepních zařízení v ČR. Pavel vyznává týmovou spolupráci a budování vztahů se zákazníky. Jak sám říká: „Zvítězit se dá jen s nejlepším a motivovaným týmem“. O své zkušenosti z obchodu se v minulosti podílel se studenty VŠE v Praze a SLEZSKÉ UNIVERZITY v Karviné. Jeho ambicí je, aby se česká gastronomie zlepšovala po stránce kvality a servisu. Produkty a služby Mattoni 1873 jsou toho velkým přispěvatelem.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Ing. Jana Ježková
  • Ing. Jana Ježková

  • Vedoucí balneotechnik Karlovarské minerální vody – Mattoni 1873 a.s.
  • Ambasador kurzu o Minerálních vodách

„Voda je život, protože bez ní to nejde. Je to strategická surovina – není snad jediná potravina, která by se bez ní obešla, ale bez ní by nebyly ani jiné výrobky, které potřebují pro svůj vznik vodu,“ řekla v rozhovoru pro Novinky.cz Ing. Jana Ježková, jedna z největších expertů na vodu u nás. Jak sama tvrdí, voda v ní odjakživa vzbuzuje radost a štěstí. Není proto divu, že vystudovala na ČVUT fakultu stavební, obor vodní stavby a vodní Hospodářství se specializací na balneotechniku. Jana je dlouholetá balneotechnička ve společnosti Mattoni 1873 a specializuje se na zdroje podzemních a minerálních vod. Od roku 1993 je aktivní členkou Svazu minerálních vod z.s. a od roku 1999 zastává pozici předsedkyně výkonného výboru Svazu minerálních vod. Současně je aktivní členkou Potravinářské komory, zástupkyní firmy Mattoni 1873 v představenstvu Potravinářské komory a členkou výboru pro legislativu a výboru pro zdravý životní styl.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Pavel Solař
  • Pavel Solař

  • District Manager, Institutional – Ecolab
  • Ambasador kurzů o institucionálním čištění a komplexních hygienických řešení

Když se se v oboru hotelnictví v České republice zmíní Ecolab, každého napadne jako první jméno Pavel Solař. Pavel je zkušený odborník a manažer v oblasti institucionálního čištění, který působí jako District Manager ve společnosti Ecolab už od roku 1996. S dlouholetými zkušenostmi v oboru se specializuje na poskytování komplexních hygienických řešení pro různé sektory, převážně HORECA segment, oblast sociální sféry, lázně, zdravotnictví, facility a další. Pavel je známý svým profesionálním přístupem a schopností vždy přizpůsobit řešení na míru potřebám klientů. Jeho práce zahrnuje nejen dodávku účinných čisticích a dezinfekčních prostředků pro hotely, kuchyně, prádelny i wellness, ale i podporu zákazníků při implementaci projektů. Pavel spolupracuje s mnoha významnými hotelovými společnostmi i dalšími organizacemi. V poslední době se Pavel zaměřuje na implementace hygienických systému s ohledem na udržitelné řešení v oblasti hotelnictví a na green key certifikaci.

PROHOST: vše, co potřebujete vědět o GASTRONOMII a HOTELNICTVÍ na jednom místě. - Lenka Siková
  • Lenka Siková

  • Executive Housekeeper, Clarion Congress Hotel Prague
  • Ambasador kurzů o Houskeepingu

Lenka pracuje v hotelnictví již mnoho let. Původně se věnovala F&B v řetězci Accor Hotels, ale po mateřské dala přednost práci, kterou mohla lépe skloubit s rodinným životem a nastoupila na housekeeping. Jak sama říká, měla velké štěstí, že se mohla učit od nejlepších profesionálů z oboru. Prošla si vším – od základů až po detaily, které rozhodují o kvalitě služeb a spokojenosti hostů. Časem cítila, že je připravena přijmout novou výzvu – manažersky vést vlastní oddělení. Podařilo se a Lenka tak zastává již devátým rokem pozici Executive Houskeeper v hotelu Clarion Congress Hotel Prague, který patří do společnosti CPI Hotels. Lenka patří ke šťastlivcům, které jejich práce baví. Ráda se učí nové věci, zkouší nové technologie a inovace, sleduje trendy, velmi jí záleží například na ekologii a udržitelnosti. Na své práci miluje její rozmanitost: „Každý den je jiný, ale výsledek musí být vždy stejný – na prvním místě je spokojený host. A za tím vším stojí velký tým lidí, bez kterých to nejde,“ říká Lenka.