Přihlásit se


ETIKETA V GASTRONOMII - PRÁCE S INVENTÁŘEM

ETIKETA V GASTRONOMII - PRÁCE S INVENTÁŘEM

Do etikety patří i to, jak se staráme o náš INVENTÁŘ a jak s ním pracujeme, jak ho předáváme našim hostům i jak ho zpětně od našich hostů přebíráme. Například bychom se měli UBROUSKŮ dotýkat co nejméně, protože je hosté používají k OTÍRÁNÍ ÚST. To znamená, že tvary, do kterých skládáme ubrousky, by měly být co nejjednodušší. SKLO bychom měli předávat hostům v perfektní formě. Vinné sklenice vždy uchopíme pouze za nožku a co nejníže. Studené nápoje neservírujeme v horkých sklenicích, které jsme právě vyjmuli z myčky. PŘÍBORY při prostírání máme na platíčku nebo zabalené v příručníku a z něj je odebíráme. UBRUSY jsou sice v gastronomii na ústupu, ale při určitých příležitostech jsou nepostradatelné a také s nimi musíme pracovat velice pečlivě. A když pracujeme s ubrusy, tak potřebujeme také MULTONY. K oživení prostřeného stolu nebo i sváteční tabule se může hodit vhodně zvolený BĚHOUN. Ubrusy a běhouny by měly být o vyžehlené, takže k vybavení restaurace patří i žehlička.

Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500