- 13 dílů
- 33,01 minuty
HOTELOVÁ STŘEDISKA
Střediska v hotelu rozdělujeme do několika kategorií podle jejich funkcí, manažerského a finančního řízení. Nejčastěji je dělíme na PROVOZNÍ VÝNOSOVÁ STŘEDISKA (REVENUE DEPARTMENTS nebo také REVENUE CENTERS) a NEPROVOZNÍ PODPŮRNÁ STŘEDISKA (UNDISTRIBUTED OPERATING DEPARTMENTS, někdy SUPPORT CENTERS). Provozní výnosová střediska generují tržby z ubytování, stravování a dalších středisek, jak je například wellness, golfové hřiště nebo také parkoviště. Neprovozní podpůrná střediska negenerují tržby, ale jsou nezbytná pro chod hotelu, což je management a administrativa, sales & marketing, IT a údržba. Každé středisko má svého manažera a určitý počet dalších pracovníků. Vše ale záleží na konceptu, lokalitě, kvalitě a velikosti hotelu. V menších provozech bývají pak pozice kumulované nebo mnohé pozice neexistují vůbec.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.