Přihlásit se


PROCES VÝROBY OVOCNÝCH PÁLENEK

PROCES VÝROBY OVOCNÝCH PÁLENEK

Než vznikne prvotřídní OVOCNÁ PÁLENKA, uběhne poměrně dlouhý čas a je třeba mít kvalitní technologie. Tomu předchází i získání zralého a zdravého ovoce bez známek hniloby nebo plísně. Ovoce se nadrtí a kvasí včetně pecek a jadřinců. Následuje DESTILACE OVOCE, při které se kvašený ovocný kvas přeměňuje na koncentrovaný ALKOHOLICKÝ DESTILÁT. Zpravidla nezůstává při jedné destilaci, ale následuje několik dalších. A než putuje PÁLENKA k zákazníkovi nebo do našich provozů, musí si odpočinout a dozrát. Často pálenky dozrávají v dřevěných sudech, v kterých získávají specifické aroma i barvu. Můžeme si vybrat standardní pálenky nebo limitované edice z jednoho roku a z jedné odrůdy. Jak to vše probíhá? To se dozvíte v této lekci.

Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.

Server Error

Server Error

We're sorry! The server encountered an internal error and was unable to complete your request. Please try again later.

error 500