- 18 dílů
- 40,68 minuty
ALERGENY V GASTRONOMII
V tomto kurzu se seznámíme s pojmy jako jsou potravinové intolerance a alergeny. Vysvětlíme si rozdíl mezi nimi i to, co mohou způsobit.
Proč bychom to měli vědět?
Protože restaurace v České republice mají od už od roku 2014 povinnost uvádět v jídelních lístcích alergeny, které jsou obsaženy v podávaných pokrmech. (Tato povinnost vyplývá z nařízení EU 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které vešlo v platnost 13. prosince 2014).
Alergie a intolerance jsou běžným jevem dnešní doby a našim hostům chceme poskytnout skvělý servis a ničím nerušený zážitek. Naučme se základní informace o alergenech a surovinách, aby pobyt našich hostů nebyl ničím narušen.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.