Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.
- Pro zobrazení lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.
INTRO - CO JE PIVO A JEHO HISTORIE
Definice říká, že pivo je kvašený alkoholický nápoj hořké chuti, vyrábí se z vody, chmele, obilného sladu a pivovarských kvasinek. V této lekci především získáme informace o historii vaření piva. Mezopotámie bývá uváděna jako první, a to už v 7. tisíciletí př. n. l. Na území Čech se uvádí rok 993 v klášteře na Břevnově v Praze, kdy se začalo vařit poprvé pivo. Ve středověku se vaření piva rozšiřovalo, jednalo se hlavně o tzv. měšťanské vaření, ale i šlechta stavěla pivovary, protože to byl většinou výnosný obchod. Dalším důležitým rokem je 1516, kdy byl v Bavorsku vydán zákon o čistotě piva (Reinheitsgebot). Tento zákon upravoval, z čeho se pivo smělo vyrábět, a to pouze z vody, ječmene a chmelu. V roce 1842 německý sládek Josef Groll uvařil v Plzni plzeňský typ piva poprvé. Druhů piv je nepřeberné množství, ale každé z nich je autorské dílo sládka, který vymýšlí a určuje, jak výsledný produkt bude chutnat a jak namíchá vstupní suroviny.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
Novinka
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.