Pro zobrazení celé lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte.
- Pro zobrazení lekce se prosím zaregistrujte nebo přihlašte, nebo si můžete přehrát TRAILER K LEKCI.
STABILIZACE, STÁČENÍ A SKLADOVÁNÍ PIVA
Stabilizace piva znamená filtrace a pasterace. V malých řemeslných pivovarech se pivo zpravidla nestabilizuje, tzn, že se nefiltruje ani nepasteruje. U nefiltrovaných a nepasterovaných (nestabilizovaných) piv je standardní trvanlivost cca 2 měsíce v případě sudů a skleněných lahví, u PET lahví je trvanlivost kratší. Do restaurací se dodává pivo nejčastěji v tzv. KEG sudech o objemu 50 a 30 litrů. Pro menší odběratele se dodává v sudech 20 a 15 l. Pro pivo nefiltrované a nepasterované je ideální skladovací teplota kolem 8 C°. Sudy se myjí vodou, louhem a pak se také propařují, čímž se komplet umyjí a vysanitují.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
Novinka
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.