Přihlásit se


SERVÍROVÁNÍ VÍNA

SERVÍROVÁNÍ VÍNA

Jako vše v gastronomii, tak i víno zaznamenalo v posledních dekádách ohromný vývoj. Víno se stává běžnější součástí života, přestává být formální položkou. Hosté projevují více zájem o to, co pijí. Žádají jasnou deklaraci typu vína a často i množství přidaných látek, nejen siřičitanů (požadováno zákonem) nebo obsah cukru či kompletních nutričních hodnot. Trendy nám přináší oblibu růžových a také šumivých vín, vyráběných klasickou metodou. Zástupci mladší generace pijí méně, ale určitě si raději vybírají kvalitnější produkty. Populární produkty jsou z menších vinařství, odkud se čerpají příběhy rodin, tradic, ale i nových postupů a metod výroby. Na nás je, abychom pečlivě vybírali vína pro naše hosty, raději menší sortiment, ale o to pestřejší a s poutavým původem. Naučme se s vínem dobře pracovat a servírovat ho našim hostům.