MENU V GASTRONOMICKÉM PROVOZU
Výraz MENU zná asi každý. Setkáme se s ním v gastronomických provozech, kde je MENU souhrnný název pro nabídku pokrmů a nápojů. Menu, meníčko, jídelníček neboli jídelní lístek, nápoják neboli nápojový lístek, polední nabídka, sezonní nabídka, denní lístek, kavárenský lístek, svatební menu a tak bychom mohli ještě dost dlouho pokračovat v různých mnohdy lidových názvech dokumentu či chceme-li nástroje, který udává nabídku podniku nebo seznam položek, které se budou podávat k určité příležitosti.
A jak bychom menu mohli co nejjednodušeji definovat? Například takto:
Menu představuje zpravidla písemnou formu, nejčastěji tištěnou, nabídku jídel a nápojů gastronomického podniku či položek podávaných k určité příležitosti.
OBJEVUJTE SVĚT MODERNÍ GASTRONOMIE A HOTELNICTVÍ
staneme se Vaším průvodcem k posílení vaší profesionality
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro gastronomii. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.
V této části jsme pro vás připravili videokurzy pro hotelnictví. Na dalších lekcích právě pracujeme nebo připravujeme produkci.