![ALERGIE A POTRAVINOVÉ INTOLERANCE](/files/headerImage/1c2e557166cf3410a0c632f585a06a1d_.webp)
ALERGIE A POTRAVINOVÉ INTOLERANCE
V této lekci se seznámíme s pojmy jako jsou potravinové intolerance a alergeny. Vysvětlíme si rozdíl mezi nimi i to, co mohou způsobit.
Proč bychom to měli vědět?
Protože české restaurace mají od už od roku 2014 povinnost uvádět v jídelních lístcích alergeny, které jsou obsaženy v podávaných pokrmech. (Tato povinnost vyplývá z nařízení EU 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům, které vešlo v platnost 13. prosince 2014).
Alergie a intolerance jsou běžným jevem dnešní doby a našim hostům chceme poskytnout skvělý servis a ničím nerušený zážitek. Naučme se základní informace o alergenech a surovinách, aby pobyt našich hostů nebyl ničím narušen.